Vad gör flyttfirmor?

När du ska flytta, vare sig det gäller en flytt till en liten etta eller en större företagsflytt, behöver du all hjälp du kan få. Det är så många saker som du ska tänka på, planera och organisera i samband med en flytt. Det kan då vara en bra idé att anlita någon som kan allting gällande en flytt – nämligen flyttfirmor.

Vid valet av flyttfirma ska du välja en firma som känns rätt för just dig och som dessutom har bra rekommendationer, såväl från personer i din omgivning som på sidor för recensioner på internet. När du har hittat ett antal flyttfirmor som ger ett seriöst intryck och som har bra recensioner är det viktigt att du begär in offerter från firmorna. Först när du har offerterna i din hand kan du göra ett väl genomtänkt val av flyttfirma.

Viktigast vid valet av flyttfirma är emellertid att den flyttfirma som du anlitar kan utföra just de tjänster som du behöver i samband med flytten. Det är därför viktigt att du anger vilka tjänster som du behöver när du begär in offerter från olika flyttfirmor. Här följer ett par exempel på tjänster som kan vara aktuella när du ska flytta.

Transportera din last
En flyttfirmas huvuduppgift är att transportera alla dina saker, möbler, vitvaror och annat från din gamla bostad till din nya bostad, och detta ska ske så säkert och smidigt som möjligt. Flyttfirmor har fordon och särskilda hjälpmedel som innebär att de förutom att ta emot klassiska flyttkartonger även få plats med tunga, otympliga möbler och andra udda attiraljer. De tillhandahåller också olika sorter av skydd för ömtåliga föremål.

Hjälper dig med packningen
Du kan även anlita en flyttfirma som förutom att transportera ditt bohag även hanterar packningen. Det innebär i regel att en extra avgift utgår men å andra sidan slipper du det betungande och tröttsamma jobbet med att packa. Dessutom hanterar flyttfirman i regel såväl nedpackning som uppackning varför den nya bostaden snabbt blir inredd och alla saker hamnar på rätt ställe. Flyttfirman har ansvar för att all din packning blir gjord på ett säkert och ordentligt sätt och de har också en försäkring som täcker ditt bohag om det skulle inträffa att något går sönder eller försvinner under flytten.

Få hjälp med installationer
Vill du ha ytterligare hjälp av din flyttfirma kan många flyttfirmor även hantera olika installationer i ditt nya hem. Det kan vara allt från att få tvättmaskinen, diskmaskinen och andra elektriska apparater att fungera till att få alla lampor och belysning på plats.

De kan flyttstädning
Sist men inte minst, kan de flesta flyttfirmor även erbjuda flyttstädning. Detta är ett moment av flyttning som de flesta personer gärna undviker. Att flyttstäda är i regel det tyngsta, tråkigaste och kanske den mest tidskrävande momentet under din flytt. Vill du undvika att spendera dagar på att få din gamla bostad att uppfylla de krav som gäller för en korrekt flyttstädning ska du absolut anlita en flyttfirma som även kan hantera detta moment.