Så hittar du och väljer rätt flyttfirma

En flytt innebär mycket arbete och planering. Det är möjligt att göra flytten lite smidigare och enklare om du tar till vissa knep. Att boka in en flyttfirma som kan hjälpa dig flytta bohaget är ett sätt att förenkla flytten.

Det är mycket att stå i när det kommer till att flytta. För att göra flytten aningen enklare och mindre energikrävande för dig är en flyttfirma ett bra alternativ. Om du väljer att utnyttja en flyttfirma som kan bära möbler och kartonger samt köra bohaget till den nya bostaden kan du spara enormt mycket tid. Dessutom behöver du inte belasta din egen kropp med tunga lyft och obekväma ställningar.

Jämför olika flyttfirmor
Det är enkelt idag att hitta en flyttfirma på nätet – hitta bäst flyttfirma malmö. Men det kan skilja mycket mellan olika flyttfirmor både i pris och kvalité. Eftersom du betalar för flytthjälpen är det viktigt att du väljer rätt flyttfirma från början. Priset är inte alltid det viktigaste och den enda faktorn du bör utgå ifrån när du väljer flyttfirma. Men såklart är priset relevant i valet. Det viktiga är att du är medveten om vad du betalar för. Om du hittar två flyttfirmor som har samma pris är det viktigt att jämföra tjänsterna och se vad du får för priset.

Be om offerter från olika flyttfirmor
Det är bra att bestämma dig innan om du vill ha en nedskalad flytthjälp och betala lite mindre eller om du vill att allt ska ingå och du mer än gärna betalar extra för det. Ta in offerter från olika flyttfirmor och jämför sedan. Utifrån det underlaget har du goda förutsättningar att hitta en flyttfirma som utför den service som du önskar till rätt pris.

Läs omdömen och be om referenser
Det är inte helt enkelt att veta om en flyttfirma är bra eller inte. Men du kan få en bra indikation om du pratar med flyttfirman. Om du får otillräckliga eller otrevliga svar på dina frågor kan det vara en fingervisning om den service som du kan få vid flytten. Det finns även ofta omdömen att läsa på nätet om olika flyttfirmor. Det kan vara en god idé att faktiskt läsa vad andra har för åsikter och erfarenheter från olika flyttfirmor. Om du inte hittar några omdömen kan du alltid be flyttfirman i fråga om referenser.

RUT-avdrag och flyttfirma
När du ska anlita en flyttfirma för att få hjälp med din flytt är det bra att känna till att du har möjlighet att nyttja RUT-avdraget och därmed få ett billigare pris. På Skatteverkets hemsida finns bra information om avdraget och du kan även ringa dit om du har några frågor.