Golvslipning – anlita firma eller göra det själv?

Är det dags att slipa golvet? En golvslipning kan lyfta ditt hem en hel del. Det är vanligt att slipningar främst sker på trägolv, men ibland väljer även personer med betonggolv att göra en slipning. Det är givetvis inte lika enkelt som med trägolv och bör inte göras lika ofta, men det är helt möjligt.

Upptäcker du att det finns små jack och repor i ditt golv som du inte kan få bort? Då kan det vara dags att börja planera in en golvslipning stockholm. Massiva trägolv tål att slipas flera gånger, och när det är färdigt kommer golvet se nytt ut. Men är det här någonting du ska göra själv eller anlita ett företag för?

Slipa golvet själv
Om du vill slipa golvet själv får du räkna med att det kommer att vara ett tungt jobb, speciellt om du har ett stort golv som ska tas hand om. Du måste sedan se till att du har rätt material och verktyg som behövs, som en golvslipmaskin. Du kan antingen hyra en sådan eller köpa en. Det bästa är att hyra en maskin eftersom du inte kommer att behöva använda den jätte ofta när du är färdig. Hyrning av slipmaskinen är dessutom lite billigare. Men när du väljer maskin måste du tänka på vilken typ du behöver, du kan till exempel behöva en som klarar av alla kanter och mindre utrymmen.

Saknar du erfarenhet av att slipa golv måste du även läsa på hur det går till. Det är väldigt viktigt att du förstår vad du ska göra så att du inte förstör ditt golv. Innan du börjar måste du även förbereda ditt golv ordentligt, bland annat genom att slå in eventuella spikar som finns.

Sist men inte minst måste du veta vilket sandpapper du ska använda dig av. Det finns sandpapper med olika grovhet och det är viktigt att du väljer rätt sandpapper för ditt golv.

Anlita ett företag för golvslipning
Känner du att golvslipning är alldeles för komplicerat för dig kan du istället anlita ett företag som tar hand om det hela. Ett tips är att kolla upp vilka firmor det finns där du bor och göra en jämförelse. Det kan du göra genom att begära offerter och jämföra dessa med varandra.

Det är väldigt bekvämt att låta ett företag slipa ditt golv. Dock får du även räkna med att det kan kosta lite mer jämfört med om du gör det själv. Kolla därför upp om du kan använda dig av ROT-avdraget. Det leder till att du kan spara lite pengar på arbetskostnaden.